lauantai 3. lokakuuta 2009

Tiskityö, hajunsyöjät ja avunpyyntö


Nyt se on taas alkanut. Kauhistuttava ja ihastuttava pompula-aika!


Keeppi numero 13 valmistui eilen:



Tällä kertaa loin vielä kaksi silmukkaa enemmän kuin ohjeen isommassa koossa. Lanka riitti mainiosti (eli sitä jäi neljän pompulan verran) ja koko on ihan passeli. Tämä on ollut mutaman päivän mun "tiskityönä". Tiskityö on käsityö, joka lojuu keskentekoisena puodin tiskillä ja jota juoruillessani tikuttelen silloin tällöin kerroksen tai kaksi. Ja huomaamatta se onkin valmis! Tämä valmistui eilen Marin ansiosta, hän kun joutuu tutustumaan pompulalankaan siskontyttönsä vuoksi ja laitettiin hänen keeppinsä alkuun porukalla.


Lanka: Katia Big Snow Print (väri on oikeasti punaisempi), menekki 200g (miinus 25 cm), puikot 3 (tavalliset metalliset).


Sukkasatoakaan en ole unohtanut. Tällä viikolla olen tikutellut ihanilla Knit Pro 2½:n puikoilla hajunsyöjät:



Lanka: Hjertegarnin Bamboo Strompegarn, 78 g, koko suunnilleen 42. Taisin ensimmäistä kertaa sovittaa raidat kohdalleen kun lahjaksi ovat menossa. Toiset samanlaiset on jo puikoilla. Nämä yksilöt päätyvät Heinälatoon ainokaisina heinäpaaleinani tältä viikolta.


Jaa et miks hajunsyöjät? No kun tuo bambukuitu on antibakteerista ja todistettavasti auttaa myös hajuhaittoihin!


Sitten se avunpyyntö... Taas on kaupantäti huuli pyöreänä... Muistan lapsuudesta että mulla oli tällaiset tossut. Onkohan kellään tietoa miten nää on tehty? Ohjetta?



Syksyistä viikonloppua!


Susu 


P.S. Tossuedittiä lauantaina: Näytin tänään tätä kuvaa kaikille asiakkaille ja lähes jokainen muisti niitä olleen joka paikka täynnä joskus 70-luvulla mut kukaan ei tiennyt ohjetta! Etsiessäni jotain ihan muuta vanhoista koulumallitilkuistani törmäsin pieneen lähes huopuneeseen tilkkuun jonka alla luki "Revontulivirkkaus". Se näytti ihan tältä mut ohjetta ei tietenkään... Salapolliisi on nyt kuullut että Suuren Käsityökerhon asusteliitteessä 1979 olis ollu revontulivirkkausta. Löytyisköhän keltään? Omat lehteni on vasta 80-luvun puolelta...


Heh heh...eipä ihme että tästä tuli pakkomielle...revontuli...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!