keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Höttöpalleroit


Sunnuntaiaamuna lähdettiin Helsinkiin. Blogikuvaaja kuskasi ja minä tikutin. Ensin tikuttelin tätä Cousteauta…kunnes lanka loppui. Valmiiksi tää tuli maanantaina illalla.


 


Lanka: teetee Primavera 65 g. Puikot 3½ Knit Pro ja kavennuksissa tavissukkikset. Mainio malli. Näyttää pöljältä valmiina mut hyvän mallinen päässä.


 


Perillä Hesassa oli…kamalasti LUNTA! Mun mielestäni meillä Varsinaisessa Suomessakin on tosi paljon – olenhan tottunut siihen, että tähän aikaan vuodesta nurmikko on vihreämpi kuin kesällä mut Helsingissä lunta tosiaan riitti. Omalla pikku Corollallani olisin ollut pulassa. Karvinen nelivetonsa kanssa kuskasi mut ensin Duo Designiin (käytännössä siis Priimaan). Fiksuna miehenä Karvis jäi autoon odottelemaan vaikka siellä on aikaisemmin ollut kiva nurkkaus miehille tuoleineen ja Venelehtineen (nyt siinä kohtaa oli Norohyllyt). Priiman visiitti on tällaiselle tavislankakaupan tädille aina The Kokemus. Tällä kertaa en seonnut Noron uuteen puuvillasekoitteeseen, mutta muuten kyllä… Tilasin sokeriruokolankaa. Värit on pastelleja mut kun se on taas joku ihan hassu materiaali, joka on pakko saada… Ja sitten törmäsin johonkin höyhenenkevyeeseen:


 


ggh:n Kid Melange. 25 g ja 250 metriä! 65% Super Kid Mohairia, 5 % villaa ja 30% polyamidia. Puikkosuositus 5-6 ja hinta 6,10 euroa kerä. Priimassa oli tästä langasta tehty pitsineulejakku, johon oli mennyt vähän yli kaks kerää! Siis ihania höttöpalleroita…



Väritoivomuksia sopii esittää. Nyt mulla on nää neljä ja muutama muu tulee myöhemmin. Mulla on mallikin tälle ajateltuna… ja kuuleman mukaan kevään lehtiin tulee malleja tälle.


 


Ja sit Malabrigo! Lääh lääh lääh! Otin kyytiin muutaman vyyhdin hypisteltäväksi. Lace on 100% Baby Merinoa Uruguaista. 50g=430m ja hinta 8,50/vyyhti. Käsinvärjättyä ihanuutta.




Toinen Malabrigon lanka, johon hullaannuin oli Sock:


 


Kettle Dyed Pure Superwash Merino Wool. 100g vyyhdissä on 402m, hinta 17,70. En mä tästäkään sukkia kyllä raaskis tehdä mut puseroa? Tässä soffannurkassa löhöillessäni ja läppäriä näpytellessäni välillä halailen tätä vyyhtiä. Tuntuu ihanalta ja siinä on kunnollinen kierre. Nam…


 


Näitä Malabrigon lankoja aion tilata myös puotiin muutamia värejä. Jos kiinnostaa niin kerro toiveesi joko kommenttilootaan tai sähköpostilla!


 


Priimasta ajettiin muutama kortteli eteenpäin Mäkelänkadulle. Myöhemmin illalla Karvis luki nettilehdistä, että Mäkelänkadulla oli ammuskeltu. Ei osuttu luotien tielle vaan suurin ongelmamme oli lumivallit, joista kuitenkin selvittin.



 


Tällä välimatkalla tartuin Sytomyssyyn. Tämän silmukat loin Turun Neuletapaamisessa Kertussa tammikuun viimeisenä keskiviikkona. Kertussa en sitten muuta tehnytkään. Keski-ikäisen näkimet oli unohtunut kotiin ja siellä oli tosi hämärää… Mut oli siellä porukkaa! 23 neulojaa (tarkemmin sanoen 22 neulojaa ja yks piirustaja). Meno oli veikeä – lankaa oli myynnissä ja ilmaiseksikin jaossa ja tosiaan pääluku oli melkoinen tosi kurjasta säästä huolimatta!


 


Myssy valmistui maanataina. Lanka: Blend Bamboo (70% bambu, 30% puuvilla, 50g=150m). Puikot 3 (Addin pyöröt ja Knit Pro 15 cm sukkapuikot). Menekki 45 g. Aloitin Lankapirtin Matleenan ohjeella, mutta jossain vaiheessa kannettava oli makkarissa ja minun ahterini tiukasti soffannurkassa, joten palmikko on yksinkertainen versio (kutsun tätä huijauspalmikoksi). Kavennukset tein suunnilleen Matleenan ohjeen mukaisesti. Tämä on toinen sytomyssyni. Työt harmittavasti haittaavat osallistumistani Sytomyssykeräykseen, mutta yritän hoitaa osuuteni jollain hyödylliseksi katsomallani tavalla… Onneksi Piiku on tomerana, mutta kertokoon itse miten!


 


Eiran Tukusta täydensin puotiin kirjontakankaita, kanavatöitä, ristipistotyynyjä ja muuta kirjontatilpehööriä. Pari kassillista kamaa mukanamme jatkoimme rengasmatkaa Oulunkylään, jossa sain taas tietoiskun kevään langoista. Tällä kertaa en tyystin seonnut (kaikkia rahat oli tuhlattu jo edellisissä paikoissa). Muutama kesäuusi tuli tilattua, mutta niistä myöhemmin lisää.


 


Kotimatkalla tartuin Kipuapulankaan. Loin silmukat nro 43 miesten sukkiin. Tää olisi vieläkin aloittamatta ilman Marin Poikaa, joka perjantaina keri mulle langat. Pojassa on selvästikin insinööriainesta. Kaiken muun lisäksi kerijälaite on tosi mielenkiintoinen. Olisikohan se ainut tarpeeksi tekninen aparaatti lankakaupassa?


 


Pari isompaa neuletta tökkii. Viime päivinä olen neulonut iltaisin mustaa mohairia…ja purkanut samaa aamulla. Toinen – mieleisempi työ on edistynyt jo viiden kerroksen verran! Hiljaisuus taitaa blogissa jatkua tovin…


 


Tassu on Hassu – tällä hetkellä se jahtaa ympäri kämppää hurjana. Naposteluporkkanaa! 


Outo katti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!