torstai 27. toukokuuta 2010

Perhonen Bombaysta


Olen aina ollut sitä mieltä, että merseroidun puuvillalangan neulominen on kenkkua puuhaa kunnes... Hauska edustaja kävi. Mä pysyin tiukkana kunnes... Kollega Lahdesta suositteli… Edustaja tuli uudelleen ja minähän sorruin… Viime viikolla viimein otin pitkin hampain tämän langan puikoille… Ja se olikin sitten menoa!


 


En sitten millään olisi malttanut olla neulomatta. Lauantaina mökillä kun laiturihommien välissä piti hakea joku jakoavain, niin siinäkin välissä piti tikuttaa viis silmukkaa salaa. Saatiin se laituri siitä huolimatta paikoilleen – Karvisella oli hyvät suunnitelmat ja kaikki mahdolliset tekniset aparaatit hankittuina… Ja aina välissä mä ihan vähän vaan neuloin… Ja tiistai-iltana valmistui Kirsi Pussisen Perhostunika (koko 4-5 v):


 


Lanka: Katia Bombay, 100g=230m, puikkkosuositus 3-3½, 24s=10cm, 100% merseroitu puuvilla 8,90€/kerä.


 


Menekki: Perhoseen 2 kerää eli 200g . Koko 4-5 v. Käytin Knit Pro Symphonie Wood pyöröjä 3½ 60 cm ja 80 cm piuhojen kanssa. Tämä on muuten ainut malli, jossa olen todennut silmukkamerkit hyödyllisiksi!


 


Jälleen kerran yritin käyttää langan mahdollisimman tarkasti. Toisen kerän puolivälissä otin kerän toisesta päästä langan ja virkkasin pääntien ja kädenteiden viimeistelyt. Tasku melkein unohtui kun innoissani tikuttelin keittiövaaka kaverinani. Näiden viimeistelyjen jälkeen sainkin sitten rauhassa pistellä niin kauan kuin lankaa riitti. Kaks metriä jäi ja ohjeen mukaan taisi tulla kolme ylimääräistä kerrosta. Ja sellainen olo että mitä mä seuraavaksi tästä ihkuihananeulottavasta langasta tekisin!


 


Puodista löytyy nämä kuusi väriä:


 


Sukka-Mari on tehnyt beigensävyisestä kauniin Revontulen ja Mammutti turkoosista Kopio-huivin. Eihän kukaan huomaa, että käytän häikäilemättömästi hyväkseni asiakkaitaniSilmänisku


 


Jotain sentään munkin puodissa tehdään ihan suunnitelmien mukaan. Viime viikosta lähtien olen ahkerasti inventoinut varastoa ja tänään tilasin ihan ajatuksella ensi syksyksi kaikkea kivaa… Joitain laatuja poistuu valikoimasta ja uusia tulee tilalle. Inventointi on edelleen kesken, mutta löytölaareissa on jos jonkunmoista lankaa ja muuta tilpehööriä ihan mukavaan hintaan. Inventaarialelista löytyy tuolta sivun yläkulmasta ja päivittyy sitä mukaa kun työ etenee (tai tilanne muuttuu).


 


Oikeasti inventaari pitäisi tehdä kesäkuun loppuun mennessä mut enhän mä silloin ennätä kun KYH-työnä on RYIJY ja Yyteetkin olen tänäkin vuonna itseni kanssa pitänyt. Tänäkin vuonna lomautan itseni jokaiseksi lauantaiksi kesäkuun alusta elokuun loppuun. Ja koko juhannusviikon puoti on kiinni kun harrastan tykytoimintaa itseni kanssa mökillä…


 


Edessä on vielä vielä yksi lauantaityöpäivä ja mukava tyttöjen viikonloppu hyvän ystävän kanssa mökillä. Kylmää ja sateista luvataan mut onhan meillä villasukkia ja villapaitoja ja mulla uusi ihanankirkaanvihreä sadetakki – lisää synttärilahjoja (pusi pusi Blogikuvaajalle).


 


Tassu kyl pääsee mukaan mut se kelpuutetaan porukoihin koska se on tiettävästi leikattu eikä ihan oikea poika sittenkään…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!