keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kirsikoita ja muuta syksyn satoa



Kiitos Seijasiskolle tunnustuksesta!




 




Tunnustuksen saajan pitäisi




  1. Jakaa tämä eteenpäin viidelle inspiroivalle blogille. Valinnan vaikeuden vuoksi jätän tämän tällä kertaa väliin. Ota mukaasi, jos olet innoissasi syksystä kuten minäkin!

  2. Kertoa kolme asiaa, jota rakastaa. Nämä ovat jo varmaan kuluneen tuttuja juttuja täältä blogista, mutta ei ne miksikään muutu eli läheiset – vanhempani, Blogikuvaaja Karvinen ja tietysti Blogikissa Herra Hassu Tassu Kissanen. Toisena tietysti langat ja neulominen – minä onnellinen saan tehdä töitä niiden kanssa joka päivä! Kolmantena mökkielämä, josta päästäänkin kolmoseen eli

  3. Näyttää rakastamani kuva ja kertoa siitä:


 


Tämä maisema on rakkain kaikkina vuodenaikoina. Keväällä, keskikesällä (jolloin tämä kuva on otettu) ja syksyllä kun mökkikauden päättymisen haikeus valtaa mielen. Tähän aikaan vuodesta auringonlaskua ei tästä enää näe. Sunnuntai-iltana saunan jälkeen istuskelin mökin portailla jäähdyttelemässä. Katselin tuota maisemaa ja tunsin oloni onnelliseksi. Mökillä mieli rauhoittuu.


 


Mökillä vietettiin viime viikonloppukin. Sää oli jotain ihan muuta kuin oli viikolla luvattu. Lämmintä ja melkein aurinkoista. Karvinen jäi sytyttelemään tulia hellaan ja vesipadan alle ja minä lähdin toivioretkelle kanttarellimetsään. Saalis oli laiha, mutta syksyisessä metsässä käveleminen on ihanan rentouttavaa joka tapauksessa. Jossain vaiheessa sain sieniseuraa:


 


Tassu kirmaili mukana kuin pikkuinen koira. Taidettiin olla aika kaukana sen omasta reviiristä ja musta tuntui, että sieniretki oli sille Suuri Seikkailu.


 


Illalla saunan ja verkonlaskun jälkeen istuttiin iltaa terassilla. Oli ihanan lämmintä ja pimeää. Mökkikässyksi olikin varattuna jotain, joka ei vaadi silmiä eikä aivoja. Kun sisälle laittoi sähkövalon, niin terassilla näki ihan hyvin neuloa tossuja:


 


Malli on jostain Sandensin vanhasta joululehdestä, puikot nro 4 ihan tavalliset pitkät metallipuikot, lanka Raggegarnia ja menekki 121g. Sukkasadon Perunalaariin menevät ja marraskuussa TYKSiin. Näitä on kiva tehdä – taidan tehdä vielä toisetkin!


 


Yön aikana sää muuttui. Oli kylmää ja koillisesta tuuli kovaa. Verkko saatiin kiskottua ylös miten kuten ja ilman pahempia kiroiluja. Verkossa oli ”tavaraa”. Kaksi näkinkenkien kuorruttamaa kiveä, meduusoja, meriruohoa, yksi särki ja kolme komeaa ahventa! Tassu kyllä tietää mistä verkkohommissa on kysymys. Vaikka sitä ei näkyisi tuntikausiin, niin verkonnoston jälkeen se ilmestyy tarkistamaan saaliin.


 


Veneellä lähdettiin saaren toiseen päähän katsastamaan torvisieni- ja suppilovahverotilannetta. Kaksi torvisientä löytyi (mä olen ihan varma että joku on löytänyt ”mun” paikkani). Yllättäen myös suppikset tekivät tuloaan. Kolmisen litraa sieniä saaliina palattiin iloisina mökille!


 


Iltapäivällä sapuskan ja saaliin perkaamisten jälkeen puheltiin miten kurjaa on lähteä kaupunkiin juuri kun mökki on saatu asuttavan kuivaksi ja lämpimäksi. Miks pitää lähteä kaupunkiin? Meidän ei paljon tarvinnut toinen toistamme houkutella ja Tassun mielipidettä asiasta ei edes kysytty. Pikainen säätietojen tarkistus – ei sadetta luvassa eikä pelkoa aamusumusta. Eväät oli syöty, mutta kellarista löytyi sipulia ja kananmunia – kanttarellien kanssa niistä syntyisi iltapalaksi munakas ja Tassulle oli ahvenfileitä. Ja eikun sauna lämpiämään!


 


Nukkumaanmenon aikoihin kuu kumotti pilvien lomasta:


 


Aamulla puoli seitsemän aikaan oli vielä pimeää ja tosi kylmää. Ensimmäinen kerta, kun aamu-uinti jäi tänä ”kesänä” väliin. Vähän ennen seitsemää oltiin lähdössä ja aurinko alkoi nousta:


 


Kaupungissa olisi tämäkin upea sarastus jäänyt näkemättä!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!