perjantai 18. maaliskuuta 2011

Luonteen kasvatusta¨


Neulottu on.


 


Kuva oli Kotilieden tee ITSE –päivän mainoksessa ja ohjekin saatiin ennen teemapäivää. Minäpä toteutin neuleen teemapäivän kunniaksi teeteen Primaverasta.


 


Lanka: teetee Primavera, puikot nro 4 Knit Pro pyöröt (resoreissa 3½), Menekki 370g. (ohje alun perin Sublimé Tussah Silkille, jota puotiin tulossa loppukuusta).


 


Tein tätä siellä sun täällä, ja jossain vaiheessa huomasin ekassa etukappaleessa muutaman virheen. Ja kun mä en kert pura niin piti olla tosi tarkkana, että sain tehdyksi samat virheet toiseenkin etukappaleeseen.


 


Sunnuntaina lankakin loppui ja oli kova tarve saada tää valmiiksi. Siinä vaiheessa takakappale ja eka etukpl oli valmiina ja olkasaumakin ommeltu. Purkaa piti… ensin se sauma ja sitten kerros kerrokselta molemmista kappaleista sen verran, että se toinenkin etukappale tuli sopivaan mittaan ja pääsin ompelemaan nutun kasaan. Hassua, miten kuvio näyttää purkamisesta huolimatta ihan kokonaiselta.


 


Vanha, toimiva ja hyväksi havaittu metodi on poimia kolme silmukkaa neljän kerroksen matkalta ja neuloa resorit. Systeemi on takuuvarma ja toimii aina. Paitsi tässä neuleessa. Resori kirras ja etureuna piukotti. Ei auttanut minkäänlainen venyttely – oli pakko purkaa. Neljä silmukkaa viiden kerroksen matkalta oli sekin vähän niukasti mutta saa luvan kelvata. Oli tarkoitus tehdä tää ihan itselle, mutta purkutöiden vuoksi iski kyllästys. Putiikin ikkunaan meni iltapäivällä malliks. Muiden Primaveravärien kanssa – olettehan huomanneet et lanka miinus 15 pinnaa MODAtarjouksessa!


 


Tällaiselle ENPURA-neulojalle tämä yksinkertainen malli osoittautui luonnetta kasvattavaksi.


 


Keskiviikkona oli SE päivä. Kevät on täällä! Mulle kevät alkaa sinä päivänä, kun ekaa kertaa ehdin kotiin näkemään auringonlaskun:


 



Eilen sain heti aamusta nauraa vatta kippuralla lukiessani päivän aforismin Mammutin HHV-postauksesta: ”Rohkea rokan syö ja hullu huivin neuloo”! Huivihan mullakin on nyt puikoilla ja taidan unohtaa kaikki oikeat neuleet. Paitsi et uusi lanka on puodissa ja huutaa puikoille:


 


Snuggly Smiley Stripes. 80% bambua, 20% villaa, 50g=95m, puikot nro 4 ja tiheys 22s/10cm. Eli ihan samaa lankaa, kuin vanha tuttu ja mainio Baby Bamboo, josta on vuosien varrella ollut tosi paljon kivoja malleja lehdissäkin. Ihan nimensä veroinen lanka – värit saavat hymyn huulille. Hinta ihan kohtuullinen eli 5,65 eur/kerä. Ja onhan kaikki huomanneet Suuren Kässylehden tarjouskupongin, jolla sen yksivärisen Baby Bamboon saa 3,95 eurolla (4,65).


 


Viitaten edelliseen postaukseen, niin minähän en ole kauhean taitava ristipistoissa eikä ne paljoa kiinnosta. Mut jos kiinnostais niin heti tarttuisin johonkin näistä:


  



  


Eiks olekin suloisia? Puotiin tuli eilen ja hintakin alle kympin.



Sydämellistä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!