sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Viikon kässyt ja äitienpäivä


Kulunut viikko on ollut takkua ja kiukuttelua kässyjen kanssa. Suunnitelmia ja ideoita on vaikka kuinka, mutta mitään ei synny. Yhtenä iltana päätin kaivaa vaatehuoneen koreista kesävaatteita esiin. Mun vaatehuone on ihan kummallinen! Yleensä vaatteilla on taipumus kutistua talven aikana ja jotkut viime kesän lempparit olivatkin toimineet tutulla tavalla. Sen sijaan muutama viime vuonna epäsopiva vaate näytti ihan käyttökelpoiselta! Omituista. Koska en ole ainakaan laihtunut niin asian täytyy jotenkin liittyä maan vetovoimaan…


 


Yksi iso harmistuskin sieltä löytyi. Viime kesänä tehty Pöölssi (=Bamboo&Pearls) neule oli päällä vain yhden kerran. Neule tuntuu ihanalta! Kerrankin ohjeesta löytyi koko, jossa rinnanympärys oli metrikakskyt! Kivaa tehdä neule ihan suoraan ohjeesta mutta mutta… Jos ohjeessa on sopiva ympärys niin siinä oletetaan myös että hartiat on kuin ladon ovet ja kädet ainakin luokkaa gorilla! Näillä kaljapullo-olkapäillä ja rinnanympäryksellä ei varmaan koskaan tule saamaan sopivaa neuletta ilman modausta. Ei niin, ettenkö osais mut olen ihan liian laiska. Tämä neule oli muuten ihan sopiva mutta kädentiet oli niin suuret, että rintsut näkyi ja jos olis ollu vähän korkeampivyötäröiset tunnelmantappajat jalassa niin olis näkynyt nekin!


 


Tässä kuvassa ei ole V-pääntietä vaan kainalo:


 


Tein alkuviikolla pienet hihaset puserooni ja nyt se tuntuu ihan käyttökelpoiselta. Ainakaan vyötärömakkarat ei enää näy!


 


Puikot 3½ Knit Pro pyöröt ja menekki peräti 26 g.


 


Sukkakurssin aikaan Piiku kävi lomailemassa Tallinnassa. Sain tuliaisiksi niin herkullisen väristä lankaa ettei omassa puodissa ole yhtään:


 


Kiitti Piiku!


 


Päätin, että kun kurssi on loppu niin huvittelen tämän langan kanssa tekemällä HELPOT sukat. Mallineule on kurssiaineistosta ja ope sanoi sitä helpoksi. Kiva malli minusta. Kantapäässäkin sovelsin muutamia sukkakurssin oppeja:


 


Lanka: Fortissima Socka Mexico Color. Menekki 75g. Puikot Knit Pro 15 cm sukkikset nro 2,75. Valitsin tän omituisen puikkokoon kun ajattelin et mallineule saattaa olla vähän joustamaton.


 


Näitä sukkia tikuttelin hiljakseen automatkoilla ja viikonloppuna äitienpäivän vieton lomassa. Oltiin Atussa Äidin ja Isän ”mökillä”. Eilen päästiin rantasaunaan ja uimaan. Myös vanhemmat heittivät talviturkkinsa ”ulkosaariston” hyiseen meriveteen!


 


Aamulla isä nosti juhlapäivän kunniaksi lipun salkoon. Voiko taivas olla noin sininen?


 


Lipputanko on oikeasti ihan suora. Kuvaaja vaan oli vinossa...




Äiti sai lahjaksi Anniksen kun oli sitä oikein erikseen kehunut kauniiksi. Ja oli nypyt ja kaikkiSilmänisku Korttiasian ratkaisi naapurini Minna Askartelupuoti Mulperista. Kirjekyyhky oli tunnistettavissa, toisin kuin siinä lapsuuden ristipistotyössä... Äiti joutui päivänään hommiin...parsimaan puoli tusinaa rikkinäistä villasukkaa. Kiitos - nyt ne on parempia kuin uutena!





Oli mukavaa tavata veljen poppoo ja suvun uusin tulokas, joka ristiäisten jälkeen oli kasvanut isoksi tytöksi! Eikä yhtään huutanut vaikka joutui ison pahan Susun syliin (huh huh).


 


Tassulla oli vuorokauden verran kauhea kiire:


 


Kattia on mummi ja pappa hemmotelleet kalaherkuilla niin, että sille ei varmaan mikään muu enää kelpaa! Vauhdikkaan viikonlopun jälkeen se on ihan poikki…


 


Kiitokset Katajakalloille koko sakilta. Kivaa oli!


 


 Nyt tää tarttuu virkkuukoukkuun...mitähän siitä seuraa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!