torstai 17. tammikuuta 2013

Kauluri, myssyt ja hulaa



Viime viikonloppuna vietettiin suvun pienimmän kaksvuotisia. Lahjapulma vaivasi ja ihan reilusti laitoin pennun äidille tekstaria et "Voiko Joulun jälkeen löytyä mitään, mitä tyttö olis vailla?!?" Ja onneksi vanha kauluri oli alkanut tulla pieneksi. Huh huh - kaksi päivää aikaa ja toiveen toteuttaminen oli ihan mahdollisuuksien rajoissa! Siispä nettisurffailemaan ja kiva ohje löytyi!

Langaksi valitsin oman lempparini Adriafilin Primulan. 100% merino eikä varmasti kutittele!
40 cm Addin 3,5 mm pyöröillä tikuttelin ja lankaa kului peräti 43g. Mielestäni 40 cm pyöröt on ihan turhakkeet. Niillä on tosi hankalaa neuloa. Puikot on liian lyhyet ja silti piuha kiristää. Mieluiten olisin tehnyt sukkapuikoilla mut jostain syystä 3,5 mm sukkapuikot ovat kässäpussissani kummallisen katoavaa tavaraa - taaskaan en löytänyt ku kolme puikkoa! Onkohan kässäpussissa mystinen musta aukko, joka syö 3,5 mm sukkapuikkoja?
Synttärisankarin lempilahja oli pölynimuri! Äitinsä videoi imuroimista ja ajatteli näyttää videon tytölle sit teininä. Kotimatkalla sain kuvaviestin ja tiedon et myös kauluri toimii! Ihan hyvä mieli tuli. Ei ehkä tytön lempparilahja mut tarpeellinen...
Viikonloppu kului seuratessa upouuden Viking Gracen liikkeitä sekä parvekkeelta, että netistä (joka pätki silloin ja pätkii edelleen). Neitsytmatkalle lähtöä käytiin katsomassa jo lähempää.
Sunnuntaina sain viimein ensimmäiset Tyks Ystispäiväkeräyksen sytomyssyt puikoilleni. Koska aloittaminen oli ollut tahmeaa, niin loin samantien silmukat kahteen myssyyn. Autokyydissä on mukavaa neuloa pientä ja helppoa. Käytiin päivällä haaveilemassa mökille pääsystä:
Kummaa - nyt me odotellaan tuon jäätymistä ja parin kuukauden kuluttua mietitään miten saman kohdan sais nopeiten sulatettua! Mökkihöperyys on hassu tauti...

Myssyihin:

Raitamyssy on tehty teeteen primaveran jämäkeristä. Uusi hankintani oli mainio - löysin Addin valikoimasta 50 cm pitkät bambupyöröt! Mainio myssy/kauluskoko! Resorin tein 3,5 mm uusilla puikoillani ja sileän 4 mm Knit Pron 60 cm puikoilla. Tarkoitus oli tehdä siitä Seijasiskon myssykyselyssä suosiota saanut Bravo-myssy, mut jämät ei ihan riittäny. Ihan kelpo myssy taitaa silti olla. Menekki oli 57g.

Yksi asiakkaani oli sitä mieltä, että turbaanimyssy olisi hänelle kelvannut aikoinaan. Ja toinen toivoi mustia...Siispä puikoille musta Cotton Silk. Ohje on julkaistu ainakin kahdessa Suuri Kässylehdessä viime syksyn aikana. Lisäsin muutaman silmukan ja pistelin menemään. Tämän myssyn ainoa hankaluus on ompeluvaihe - neulomista on vaan n. 85 cm 2o, 2n suora kappale, joka kieputetaan turbaanin muotoon ennen ompelemista. Menekki oli 84g.

Muuten elämän kuuluu ihanaa alkuvuoden arkea hyvine päätöksineen. Askelmittari mukanani huomasin sunnuntaina, että mulla ei varmaan koskaan tule normipäivänä edes kymppitonnia täyteen. Sunnuntaina tuli mut piti käydä lenkillä kolme kertaa! Naamakirjan vatsalihashaasteen otin vastaan ja tänään on jo se vaaditut 17 liikettä tehtynä. Alkuvuodesta tein yhtenä päivänä 20 enkä sen jälkeen voinut kahteen päivään edes nauraa...

Viimeisin hankintani on hulavanne:
Paljon helpommalla taas oli päässy jos olisin lukenut Vapaa Valinnan mainoksen sijaan Oriflamen mainosta! Siellä myytiin ihan samaan hintaan ihmelinimenttiä, jonka käyttäjät kertoivat saavuttaneensa timmin vyörätön! Ajatelkaas miten paljon helpomalla olisin päässy kun olisin vaan maannu soffalla neulomassa ja välillä sivellyt linimenttiä pötsiini? Nyt hiivin salaa yön pimeinä hetkinä Hulan kanssa talomme tyhjillään olevaan pyöräkellariin harjoittelemaan (kotona ei mahdu). Vielä en ole onnistunut pyörittämään yhtään vaikka olen harjoitellut jo maanataista lähtien! Tarina jatkuu... Tai sit ei.

Joo…ja olen mä tälä viikolla käynyt vieraissakin. Seurauksena hattuhyllyllä on kaks silkkiä ja yks hamppu…

P.S. Olin juur julkaisemassa kun huomasin tään pahukkerin nettiyhteyden taas olevan poikki. Kävin tekemässä välillä päivän hulaharkat. Hengästyin kunnolla ja olen innoissani kun luulen onnistuneeni kaks kertaa melkein kaksi kierrosta hötkyttelemään Hulaa ennekuin se rämähti lattialle. Kyljet on ulkoa mustelmilla ja sisältä kans…ihan vaan nauramisesta! Eiks sitä sanota et nauraminen sisäistä hölkkää vatsalihaksille? Ja ittelleen nauraminen parasta korvienvälihoitoa…

14 kommenttia:

  1. Kivat myssyt. Mie tikuttelin juuri aamulla yhden myssyn 50 cm pituisilla Addin bambupyöröillä, lankana oli Katia Peru! Vihdoinkin :)

    Tuo kauluri on myös soma!

    VastaaPoista
  2. Herkullinen kauluri!
    Mä kans joskus olen haksahtanut ostamaan noi lyhyet pyöröt, ei toimi ei, kädet kipeäks niillä kyl saa. Mä neulon pipotkin pitkillä pyöröillä. Toi hulavanne on ihmejuttu: Pienet tytöt osaa sen pyörityksen luonnostaan, vähän sama kuin vauvojen uimarefleksi, mut sit ku aikuinen yrittää, niin...
    Mukavaa viikonloppua Sulle!
    Tassulle terkkuja ja rapsutuksia!

    VastaaPoista
  3. Kivoja myssyjä, ja suloinen kauluri! Kait sä sentään myös VIRKKAAT ainakin yhden myssyn....? ;-)

    VastaaPoista
  4. En lupaa virkata. Nyt neulon tossuja. Toi hula painaa 1,2 kg, joten peppua saa hötkyttää ihan kunnolla ettei se rämähdä maahan. Olsiko kellään lainata tekniikkaharjoitusta varten sellainen lasten kevyt vanne?

    VastaaPoista
  5. Hehe - tartteehan sulla tosiaan olla joku haaste tuossa. Mulla hulavanne ei ole koskaan pyörähtänyt - unohdettu on kaikki ne lihakset, jotka sitä pyörittäisi. Huomasin sen jo itämaisen tanssain kurssilla aikaa sitten.
    Kivat myssyt - toi turbaani vois olla kiva malli - otaks mulle siitä mallista kopsut samalla kun keräilet niitä Rowanin lankoja mun kirjoneuleeseen... :)

    VastaaPoista
  6. Ihana kauluri! Sytomyssyjä olen minäkin värkkäillyt.

    VastaaPoista
  7. Pitäsköhän meillekin hankkia hulavanne... Robinson Crusoe tykkäis! Mä oon muuten pari kaulaliinanputkea tikuttanut 40 cm pyöröillä, aika tuskaa on!

    VastaaPoista
  8. Voi vitsi, minun mahalihakset sai kyytiä, kun luin tuota vanteen pyöritystäsi! ;D Jospa ne vähän pieneni minullakin. On kyllä eilisen pilateksen jälkeen jo ennestäänkin kipeänä, mitenhän huomenna. :O

    Minua on houkuttanut tuo turbaanimyssy, mutta enhän minä ala noin pitkää saumaa ompelemaan. ;)

    VastaaPoista
  9. Kivoja myssyjä ja suloinen kauluri :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis kauluri ja myssyt somat. En ole minäkään koskaan saanut hulavannetta pyörimään, jäykkä lantio.

    VastaaPoista
  11. Piti oikeen lukea pariin kertaan, kun kauluria oisin kommentoinut eri kätevän malliseksi. Meni sitten nauramiseksi tuon lopun jutun lukeminen.
    Kadonneen vyötärön metsästäjä...
    siis tämä kirjoittaja.

    VastaaPoista

  12. Minulla on myös tuollainen hulavanne, vaikka VOIMAvanteiksi taitavat jossain piireissä niitä nimittää. Pyörittely tekee hyvää alaselälle, eikä vanne kyllä pyöri jos selkä on jumissa.

    Itsellä alussa oli lanteet ja vyötärö myös ihan mustelmilla, välillä niin kipeäkin ettei voinut edes ajatella vanteen pyöritystä. Aikaa myöten mustelmia ei kuitenkaan enää tule - kunhan vaan jaksaa pyörittää. Vanteella saa myös kädet ja hartiat liikkeelle kun nostaa vanteen suorille käsille ja käyttää kuten keppiä keppijumpassa.

    Sanovat että kevyen vanteen pyörittäminen on vaikeampaa kuin tuon painavan. Tiedä sitten.

    Eipäs olekaan tullut pyöriteltyä pitkiin pitkiin aikoihin.. Jokohan taas saisi hyvät mustelmat aikaan...

    VastaaPoista
  13. Hihi, haluaisimpa olla kärpäsenä katossa, kun tappelet sen vanteesi kanssa. Ei pyöri minullakaan vanne enää olemattoman vyötärön kohdalla, kokeiltu on, mutta kaulan umpärillä pyörii vielä oikein hyvin =)

    VastaaPoista
  14. Onko toi vanne hyvä? Mulla on ollut kauhee kiusaus ostaa tommoinen mut vielä en oo raaskinut, kun se löytyis kuitenkin kohta vaatehuoneen perältä tai kellarista :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!