perjantai 18. huhtikuuta 2014

Lahjasukkia ja Pääsiäisen alkua



Karvisel oli viime viikolla synttärit. Sukat hänkin saanee lahjaksi joskus tulevaisuudessa (koska mä olisin ollu ajoissa?)  mut synttäripäivän aamuna vietiin Tassu eläinlekurille:
Kattiparka oli pahaa aavistamatta keittiön pöydällä odottamassa meidän töihinlähtöä kun joutui koppaan. Odotussalissa Tassu osoitti äänekkäästi et keuhkot on ainakin kunnossa! Rokotus saatiin ja poika sai kehut komeasta ulkomuodostaan ja turkistaan. Ja 7,7 kilon painosta tuli kommentti et ei tarttis enää yhtään painon nousta vaikka poika onkin roteva ja pitkä… Ei hätää, sillä kesä ja ulkoilukausi on edessä (koko perheellä).

Synttäripäivänsä päätteeksi Karvis sai vaihtaa Rypäleeseen kesärenkaat. Se ei ollut ihan helppo homma. Aamun runollinen ”Niin monta kuin on kortteja pakassa” ja ”Niin monta kun on viikkoja vuodessa” tais muuttua biisiin ”Mä joka päivä töitä teen”.

Jo aika monta viikkoa sitten sain yhden joululahjan valmiiksi. Minähän päätin tehdä joululahjat pitkin vuotta ja antaa ne saman tien pois. Lahjan saajan (veljen tytön sulhon) tapasin pikaisesti tänään. Ehkäpä kaveri vähän ihmetteli kun toivotin Pääsiäisenä Hyvää Joulua… Toiset lahjasukat meni veljen tytölle – ne oli synttärilahjat ja synttäreistäkin on jo yli kuukaus. Vinkkinä sain et pitsisukat ja paksusta langasta ”Et tulee joskus valmistakin…”  Kaikki muut värit kelpas paitsi vaalean punainen tai pinkki.
Täsä ne ny ova. Eilen aamulla kuvattuna.

Tyttösukat:  teetee salla, menekki hiukan kolmatta kerää, puikot 3½, malli Kerttu, koko n 39-40.
Poikasukat: Austerman Step, menekki 89 g, puikot 2½, malli ihan perus mut koko JÄRKYTTÄVÄ 46-47! 
Pikkuisen olen potenut huonoa omatuntoa, kun Jouluna valistin steppisukkien saajaa kertomalla et meikä tekee kässyjä työkseen ja sanomalla et ”laske kuule et mitä ne sukat tulis maksamaan ku niiden tekemiseen menee ainaski 14 tuntia ja lankakin maksaa 12.40!” Poikahan laski… Olin mä aika häijy ja jälkeenpäin aika nolo. Mut sukkia en kudo myyntiin vaan ihan vaan ihan vaan huvikseni lahjaksi ja olen tosi iloinen jos joku tykkää. Kaveri sentään esitteli vanhat (äidin tekemät) puhkikuluneet sukkansa, joten tiedän et ne on mieleiset. Ja toivottavasti tarpeeksi isot.
Samaan perheen pikkuneidille tein jo alkuvuodesta sukat. En tiedä oliko sopivat (kuka kolmivuotias ny tykkäis villasukista?) Vaaleanpunaista ja hörhöä oli. Vaalenapunainen Maijaa, hapsulanka Braziliaa ja puikot 3mm. Menekkiä en muista mut kerä kumpaakin riitti.
Ku meil yleens tääl blogis on vaan kissakuvia ni laitetaan kerrankin koirakuva:
Tuollaisia pikkukoiria oli kaks ja ne oli aika hauskoja vipeltäjiä. Ja sukista sain halin. Ei paha päivä.

Pitkäperjantaita vietettiin Äidin ja Isän kanssa heidän mökillään. Kiirastorstai-illalla Isä ja Karvis laski verkon ja Tassu sai kolme komeaa ahventa!
Tässä kuvassa Tassu on työnjohdollisisssa tehtävissä. Sillä vähän etuajassa me siellä saaristossa karkoitettiin tänään Pääisäisnoitia:
Trullikarkoituksen jälkeen herkuteltiin nuoruusaikani herkkuruualla ja äidin bravurilla Herkuttelijan Kanapadalla. Ja Tassu on pyydystänyt vuoden ekan myyransä! Komea oli ja litteä. Pappa oli viimeistellyt Tassun homman ajamalla traktorilla yli...

Pääsiäisen vietto jatkuu seuraavaksi työpäivällä. Huomennahan on LANKALAUANTAI!

Aurinkoista Pääsiäistä!

4 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäistä!

    On siinä ollut tikuttamista ,siis noissa 46-47 ohuissa sukissa!

    VastaaPoista
  2. Kivoja sukkia. Kertut ovat ihanat (ja kuvausassari sukkakuvassa myös) ja bling-sukat vallan mahtavat. Tiedän yhden prinsessan, joka kelpuuttaisi tuollaiset. Mut hän onkin kohta neljä, eli villasukat kelpaa jo. Niillä on hyvä luistella laminaatilla :-)
    Hyvä kun muistutit lankalauantaista - pitänee lähteä pienelle kierrokselle!

    VastaaPoista
  3. Hyvää Pääisisen aikaa Teille kaikille ja Tassulle erikoisrapsutusterveiset!
    Me ollaan tyttöjen kanssa systerin luona, täälläkin kaksi kissaa, joten kotoisaa on, Siili kipitti sinne "ravintolaan" iltaruualleen hämärän tultua, ovat ottaneet kantapaikakseen, kuten arvelinkin.

    VastaaPoista
  4. Oi tuota Tassun säihkähtänyttä ilmettä tuossa ensimmäisessä kuvassa, poikaparka <3
    Onneksi hän sai viettää kivan mökkiviikonlopun typerän koettelemuksen jälkeen. Mitä ne hölmöjä höpöttelivät siellä ettei Kollin muka tarvitsisi enää "kasvaa" Viikarikin on sitä mieltä ettei kukaan itseään kunnioittava poikakissa voi olla alle 7 kiloinen, muuten menee pentuosastoon...
    Sitten sukkakehuja. Olet ollut kiltti ja ahkera kun neuloit tuollaiset kunnioitettavat 46 kokoa olevat sukat ohuesta langasta. Taputa itseäsi selkään ja ole itseesi tyytyväinen. Hienoja sukkia ovat kaikki. Kertut ovat ikiaikainen lempparini. Ne on niin tutut ja turvalliset mutta silti ne ovat niin ihanat ja kauniit.Hyvää Pääsiäisen jatkoa teille kaikille.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!