keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Rippuloita


Valmistauduin Sukkasatoon huolellisesti tekemällä pois alta kaikenlaisia pikkujuttuja. Sukkapuikkokädet hioin satokuntoon 3,5 mm Knit Pron Symphonie Wood 15 cm puikoilla ja teeteen Primaveralla:


 


Malli: Kotiliesi 16/2010. Menekki 45g. Primavera oli yhtä ihanaa neulottavaa kuin aina ennekin. Pikkuisen haastetta tuli mökkivalaistuksessa kun puikot ja lanka olivat lähes saman värisiä. Tykkään.


 


Ja juuri kun pääsin hehkuttelemasta sitä, että asiakas virkkaa itse reunukset tilaamaansa vauvannuttuun niin kuinkas kävikään…


 


Jotta lisälangankulutus oli 8 g. 2½:m virkkukoukulla. En kauheasti tykkää virkkaamisesta ja maksimoin kurjuuden katsomalla samalla Diiliä… Tyttövauva on syntynyt viime yönä, joten juri oikeaan aikaan valmistui nuttu.


 


Seuraava rippula oli kaksinkertaista teeteen Cacaota viitosen puikoilla ja kahdeksalla silmukalla 20 cm (5 g):


 


Nappi on ostettu naapurista Solveig Shopista. Solveig on itse tehnyt napin oman pihamaansa pihlajasta!


 


KYHäilyna valmistunut huppuhuivi sai näin uuden ilmeen, joka on uudessa Modassakin nähtävillä:


 


Uutta lankaa pukkaa puotiin sellaisella vauhdilla, että meikä on ihan pulassa, helteessä, hengästynyt, sekaisin ja innoissaan. Kaikille pitäisi löytyä hyllypaikka ja kaikesta pitäisi tehdä joku malli, mut kun ei millään kerkii. Joten ratkaisin yhden ongelman (Sukka-Marin ehdotuksesta) antamalla viime perjantaina puikot ja lankaa Jossun käteen:


 


Ja johan alkoi röyhelöhuivia syntyä! Nyt jatkan tuota omin päin kerroksen silloin ja toisen tällöin ja varmasti se on ensi viikolla valmis. Lanka Katian Ondas. Yhdestä kerästä (7,35 eur) saa hauskan röyhelöhuivin.


 


Sarjassamme ”Helppoa ja nopeaa” esittelemme uuden Modan tarjouslangasta tehdyn hartiajutun:


 


Lanka: Sirdar Indie, menekki 248g, puikot nro 12, suora kappale resoria vähän yli metrin verran. Indiessä on 51% villaa ja loppu akryyliä. Kaikki kahdeksan väriä saapui puotiin tänään ja hinta on seuraavan Modan ilmestymiseen asti 3,85 eur (ale 15%). Tällä kertaa hain napin toiselta naapuriltani Salon Napista.


 


Kyllä mun kelpaa kun omassa puodissa on lankaa ja puikkoja ja kaikki tilpehöörit saa kätevästi seinän takaa naapureilta! Ja jos (kun?) mä joskus innostun askartelusta niin tarvikkeet ja opastuksen saan uusimmalta naapuriltani Mulperi&Helmiäsiestä!


 


Olin aloittamaisillani Sukkasatoa niin sanotusti puhtaalta pöydältä vaan kuinkas kävikään. Eilisiltana toimintasuunnitelmat meni uusiksi tavalla, josta olen niin vihainen, etten viitsi edes puhua asiasta. Aina ei elämä mee niin kuin suunnittelee. Aamulla loin jo ekan sukan silmukat ja kiukuspäissäni neuloinkin 7 senttiä ennen töihinlähtöä. Sukasta olisi tullut kokoa elefantti, joten purkuun meni. Onneksi meidän perheen kokonaissatotilanne on kohdillaan – Airi-äidiltä tuli aamupäivällä viesti, että ekat Heinälatosukat on aloitettu vaikka onkin reissussa!


 


Ja mä menen tekemään uuden aloituksen just nyt.


 


Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!