torstai 27. tammikuuta 2011

Liikaa lankaa



Jos lankaa on enemmän, kuin Puotiin mahtuu järkevästi esille niin mitä tekee Susu? No tietty hankkii lisää hyllyjä:


 


Hyllyt ostin Ikeasta jo muutama viikko sitten, mutta maanantai-iltana Blogikuvaaja Karvisen kanssa oli kokoomissessio. Yllättävän helposti homma sujui. Etukäteen olin aika skeptinen Ikeapalapelien suhteen. Kuvittelin kotimatkan jäätävää hiljaisuutta vinksallaan olevien hyllyjen ja kesken jääneen projektin takia vaan hienostihan se sujui. Karviskin hoiti homman ihan mukisematta pelkällä pusupalkalla ja hyllyt on nyt tukevasti pystyssä!


 


Tiistaipäivän siivoilin paikkoja ja yllättäen hylly tuli täyteen ja edelleen varaston puolella, omituisissa koreissa ja joka puolella on lankaa ilman paikka. Myös Ongelmajäteastiat tulvii yli äyräiden vaikka joka kuudes kerä on ilmainen… Näissä "kasvojenpesuissa" on se huono puoli, että kun yhden paikan kohentaa, niin viereinen paikka näyttää entistäkin rähjäisemmältä. Kiitin onneani, ettei mulla ollut eilen akkuporakonetta mukanani - olisin varmaan purkanut kaikki vanhat hyllyt pois samantien!


 Mitä uuteen hyllyyn sitten päätyi?


 


Puffaa tietysti. Puffalan Puodista tuli tekstari uusista värjäyksistä juuri, kun oltiin matkalla hakemaan hyllyjä…


 


Ja Kashmir Artsin Resham Silk Wooliin on tullut uusia upeita värejä:


 


Itse en vieläkään ole tehnyt tästä mitään… Mutta onneksi muutama muu on.


 


Uusi lankalaatu Kashmir Artsilta on Baby Nepali Wool – kuvan vasemmassa reunassa olevat vyyhdit (oikeassa reunassa lisää Reshamia). 100% ekovillaa, 6,60 eur/100g..



 Juu ja nyt paljastus: Melkein täyttä muovia (=vain 30% villaa ja loppu akryyliä) eli King Colen Moods Duettia. 100g kerä, puikot 4, tiheys 22s ja metrejä melkein 300 kerässä eikä hintakaan paha eli 6,10 eur/kerä. Jotenkin sain selitettyä itselleni järkeväksi tämänkin hankinnan…kauniit värit, riittoisa ja oli se edustajakin ihan mukiinmenevän näköinen nuorimies… Oikeasti ihmettelen miten paljon puodissa käy asiakkaita, jotka kysyy lankaa, jossa ei ole ollenkaan villa tai vaan vähän. Moni kokee villan pelkästään pisteleväksi ja kutittavaksi eikä uskota tai tiedetä villoissakin olevan eroja. Tästä sydämen aiheesta seuraa joskus ihan oma postaus…


 Monesti käy niin, että joku edustaja esittelee langan, josta heti päätän et ”vain mun kuolleen ruumiini yli tuota tulee meille”. Vaan kun tarpeeksi moni samaista lankaa kyselee niin nolona tilaan sitä muutaman kerän. Pompula oli yksi esimerkki aikoinaan ja tässä neulenurkkaukseni hassun sydäntyynyn syleisyssä toinen:


 


Kosmos, 74% villa, 18% polyarkyyli, 8% polyamidi, 100g=88 m. Yhden sortin pompulalanka tämäkin. Langassa on ohuita kohtia, joista silmukat ja paksumpi kohta jätetään väliin. Kerästä yksi huivi. Muttama kerä/väri ja hinta 10 eur/kerä. Viikonloppuna autoneuleena lenkkeilyn lomassa (=uusi elämä alkanut tänäkin vuonna) tikuttelin. Sileää neuletta eli oikealla oikein ja nurjalla nurin.


 


Puikoilla on ollut viime aikoina jos jotakin, mutta Kosmoshuivi on ainut valmistunut. KristiinaS vinkkasi viikonloppuna metrilaskurista ja pitihän se heti tänne blogiin hakea! Laskuriin tulee tämän huivin myötä 86 metriä (=97g) lisää vuoden kulutuksiin… Tämä tietokonenero miettii, että montako metriä olisinkaan neulonut sinä aikana kun tuon laskurin tänne blogiin asti sain! Hauska juttu kuitenkin nyt kun se täällä on.




 teeteeputiikeissa on tammi-helmikuussa tarjouslanka Big Softie. Sen tiedot löydät klikkaamalla tästä tai tuolta yläkulman linkistä. Työpajakirjeessä on ollut pari mallia ja eri lehdissä asusteohjeita jo parin vuoden ajan. Oli pakko ikuistaa tuo ihmeruusu tähänkin…jo 12 päivää hengissä! Piti ottamani pari kuvaa myös ilman ruusua, mutta testikissa tuli väliin:


 


Sukkakurssikin alkoi tänään. En olis ennen uskonut, että saan kaks tuntia aikaa kulumaan puoleentoista senttiin! Kiitti Piiku ku purit mun puolestaSilmänisku


 P.S. Näin juuri viherpeukalon kasvattaneena paljastan: Kukkakaupassa laitettiin ruusun varsi kattilaan ja keitettiin! Minä kuskaan kukan aina yöksi vaatehuoneeseen, jossa on niin kylmää, että viime viikolla siellä käytiin vuotokohtia kuvaamassa lämpökameralla…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!