perjantai 21. marraskuuta 2014

Ryvettynyt enkeli ja muita jouluyritelmiä



Olin pari viikkoa sitten Salon Seudun Kädentaitajien joulumyyjäisissä. Siellä oli pöydällinen kauniita virkattuja jouluenkeleitä. Niin kauniita olivat, että mietin et osaisinkohan minäkin… 

Kaikki tietää, ettei mulla koukku pysy kädessä enkä ole yhtään jouluihminen. Jotenkin tähän aikaan vuodesta pukkaa päälle se jouluntulo mullekin. Siispä yrittämään!

Varmuuden vuoksi otin paksuhkon langan (100g=330m) ja koukun nro 2. Helpon näköisen ohjeen löysin muutaman vuoden takaisesta kauneimmat Käsityöt –Joululehdestä.
Voi sitä manailujen määrää kun sormet hikisinä yritin virkkailla! Jos tontut olivat jo liikkeellä niin meikäläisen käy aattona aika huonosti… Enkeliparan pää on kaikkea muuta kuin valkoinen. Ei ihan langennut, mutta vähän ryvettyneen näköinen. Kokonainen päivä siinä meni  ja päätin etten enää ikinä tartu virkkuukoukkuun!

Never say never… Varmaan jo seuraavana päivänä muistin viime vuotiset huovutetut lumitähdet. Viitosen koukku ja pyykkikone – mun on pakko selviytyä! Siispä:
Kerällinen teetee sagaa (tuli yhteensä 22 tähteä) ja vitosen koukku. Tassu hoiti tehtävänsä mallikkaasti ja tarkasti laadun ennen huovutusta.

Sunnuntaiaamuna sitten kokoamaan tekeleitä. ”Meidän pojat” lähti ulkoilulle ja minä jäin rauhassa helmien, rullalangan, neulan  ja tähtieni kanssa aurinkoiseen keittiööni :
Kyllähän Tassu kotiin tullessaan testasi myös valmiit koristukset:
Tuli selväksi sekin, ettei koristeeni olleet ihan kissankestäviä…Osa helmistä on vieläkin kadoksissa.
Mutta jos Jouluna ei ole lunta niin on meillä sentäs lumitähtiä!
 Kun huovutuksen alkuun päästiin niin samalla teemalla jatkoin. Puikoilla tällä kertaa. Lankana teetee taiga high, puikkoina 8 mm sukkapuikot. Ohjeen löysin teeteen verkkosivuilta. 

Tein yhden sydämen jo viime vuonna ja totesin, että tämä ohje on tosi järkevästi suunniteltu. Yhden sydämen tehtyäni muut syntyivät tuosta vaan eikä ohjetta tarvinnut lukea joka kerroksella. Seuraavat tulivatkin ihan liukuhihnalta. Vähän vanua (vanhasta Ikea-tyynystä) täytteeksi ja lankojen päättely ja koneeseen. Taiga High voidaan huovuttaa muun pyykin joukossa, sillä se ei nöyhtää niin kuin muut huovutettavat langat.  Ainakin minä mietin aina huovuttaessani ”turhaa” sähkön- ja vedenkulutusta…
Naapuripuodista ostin kranssin kokoamiseen sopivaa rautalankaa ja täs se ny on.

Menekki 1 vyyhti eli 100 g. Seuraavat sydämet täytän vähän tarkemmin ja tasaisemmin…

Hämärässä mun pikkuisen epäonnistuneet yritelmät näyttävää silti ihan kelvollisilta. Mainio juttu tämä pimeä aika vuodesta!

P.S. Olen tosi iloinen siitä, että kaiken pimeyden keskelle me täällä varsinaisessa suomessakin saatiin tänään lumipeite. Päivän aforismi on et ”Onni on uudet talvirenkaat Rypäleen tassuissa”.

Turvallista ja valoisaa viikonloppua!

17 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa21. marraskuuta 2014 klo 21.59

    Jestas miten suloisia, ihanan herkkiä! Enkeli varsinkin! Tähdet on kuin oikeat lumihiutaleet, punaiset helmet sopii nätisti väleihin.
    Saat joulumieltä rutkasti seuraavien 3-4 viikon aikana, kun kokeilet kaikkea kivaa ja jouluista.
    Minä en-mitenkään-jouluintoilijana tyydyn vanhoihin koristeisiin, muutamaan harvaan, JOS satun ne löytämään.
    Valoisaa ja raikasta ja levollista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Levollinen oli. Joluvalot viritelty ja osa sytytettyki. Eiköhän ne kokeilut ollu tässä kuitenkin.

      Poista
  2. Ihana enkeli ja kranssi <3 jos enkelinpään virkkaaminen on todella niin "kauheeta", lintsaisin ja liimaisin enkeli kiiltokuvan ;) ihanat joulutähdet !!! Sekä laaduntarkkailija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin sellaisen ohjeen jissa oli enkelillä puupää. Jos ens vuonna kokeilis sitä ;)

      Poista
  3. Kivoja joulujuttuja. Noita lumihiutaleita tuli itsekin tehtyä viime jouluaikaan. Taidankin etsiä ne esiin ja ripustella ikkunaan. Hyvää joulun odotusta ja terveiset Tassulle Kanelilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tassu kiittää ja kehrää omat terveisensä pikku Kanelille!

      Poista
  4. Ihana enkeli ja kauniit lumihiutaleet. Ihana idea laittaa nuo punaiset helmet lankaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaiset helmet tuli vahingossa kun muut loppui kesken ;)

      Poista
  5. Kuten muutkin edellä, kehun mäkin lumihiutaleita, ne on kivat. Enkelikin on ihan enkelin näköinen. Mutta, muut ei sanonu sydämistä mitään, mä sanon ettei noi oikein sydämiltä näytä;)
    Mä en kyll tee mitään joulukoristeita ite ku en onnistu kuitenkaan, enkä oikein jouluihminen olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se olikin yritelmä. Ja on ne nätimpiä ku se porsaan sydän, josta saksin sunntaiaamun herkkuaterian Tassulle :)

      Poista
  6. Enkelin tunnistaa oikein hyvin enkeliksi, hyvin se on onnistunut. Tähtirivi on sitten tosi kaunis, tuommoista minäkin olen suunnitellut tekeväni, jos vain ehdin. Tuossa sitä onkin Tassulle hupia koko jouluksi kun yrittää pyydystää joka tähden =D
    Ethän loukkaannu, mutta minä luulin noita punaisia pyllisteleviksi tontuiksi , hehehee. Voihan ne kyllä olla sydämiäkin, riippuu ihan miten katsoo ;D ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkäkeikkanaurua! Voisin vaikka kokeilla huopasydämiä uudelleen! Blogikirjoituksen otsikoks tulee sit "Pyllistelevän tonttujoukon piirileikki" Tuossa alakuvassa ne lämmittelee pyllyjään kynttilän lämmössä :)
      Tähdet on jo turvassa puodissa, joten Tassun pitää keksiä muuta hupia.

      Poista
    2. Heh, Sude sai mieleensä aika osuvan nimen "sydämille". Mulle ei millään tullut mieleen mitä ne muistuttaa. Mutt jos noi olis tontun alaosa ja tekis sitt ylävartalon niille niin sitt ois komeita tonttuja;) Tai sitt nostais ne pystyyn, jaloilleen, ja laittais silmät ja suun tuohon suippoon osaan. Ehkä lakki vielä päähän.
      Susu! Vähän tässä leikitellään, älä ota vakavasti eli niinkuin Sude kirjoitti, älä ota nokkiisi eikä hernettä nenuun.

      Poista
    3. Ei mun nenuun näin helpolla hernettä saa sullottua! Tämähän on hauskaa. Mulla on pari irtosydäntä töissä. Mitähän niistä kehittyykään?
      Päätin kyl lopettaa joulukoristeyritelmät tähän ja loin silmukat ihanaan alpakkasilkkiseen pitsihuiviin. Puolitoista tuntia taisteltuani pitsikaavio on...päin peppua sekin :(

      Poista
  7. Noi hiutaleet on himpskatin hienoja. Ja tuo kuva, missä maisema näkyy hiutaleiden takana, on supermakee. Mä en ole jouluihminen, enkä koristeluihminen, enkä sisustusihminen, mutta noita tekis melkein mieli kokeilla.
    Paitsi että ne pitäis saada verhotankoon roikkumaan, eikä mulla ole yhtäkään verhotankoa ilmestynyt kuuden vuoden aikana. Ihme. Verhoja mulla on kyllä kaapillinen.

    VastaaPoista
  8. Lumihiutaleet ovat kauniita eikä enkelikään pahalta näytä :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan jouluisia töitä <3 Mäkin tein viikonloppuna piparitaikinan ja paistoin pipareita, eilen ostin jo valmiiks omena-kanelimarmeladin jota ilman jäin viime vuonna (vahingosta viistastuneena). Taitaapi olla viikonloppuna torttujen paistoa luvassa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!