lauantai 1. marraskuuta 2014

Sukkasadon viimeiset ja halloweenihirvityslankaa

Sukkasadonkorjuukausi päättyi eilen. Edellinen viikko jäi mun osalta ihan sadotta, vaikka tarkoitus oli tehdä ihan pikkuruiset vauvantossut viikko sitten sunnuntaina. Aina pienetkään työt ei valmistu ajallaan... Nämä veikeät vauvantossut kiikutin Heinälatoon alkuviikolla:
Lankana teetee helmi. Lankaa kului huimat 18 grammaa. Puikoilla nro 3. Ohje löytyy kaikkien aikojen ensimmäisestä teetee Verkkolehdestä (1/2011 malli 13). Tänään pitäisi ilmestyä uusin verkkolehti jokaisen tilaajan sähköpostiin. Innolla odotan koska postilaatikossa kilahtaa!

Viikon toiset satosukkani tein teetee haltista:
Ihan hyvissä ajoin valmistuivat, vaikka olin ihan varma, et lankojen päättely tapahtuisi minuuttia vaille puolenyön. Alunperin oli takoitus tehdä näistä langoista rikottua helmineuletta. Jossain vaiheesa se tuntui olevan sukkaneulojien suosiossa. Aloitinkin, mutta purin. Mun mielestä mallineule näytti pelkästään sotkuiselta ja rumalta. En ymmärrä miks siitä on niin paljon kohistu.
Kun kerran kerät oli korkattu niin jotain niistä piti tehdä. Ei tämäkään ruutumalli nyt niin ihmeellinen ole mut omasta mielestäni ihan kiva. Yksväristä lankaa kului alun toista kerää ja raitalankaa suunnilleen puoli kerää. Puikot 2½ Knit Picks 15 cm Caspian wood -sukkikset. Minähän nuukailen langassa (kun mulla ei sitä oo tarpeeksi ;)), joten en koskaan täsmää raitalankoja purkamalla välistä lankaa pois. Mielestäni raitalangat on just kivoja kun niistä saa tehdä eriparisukkia! Näillä sukilla päättyi tämänvuotinen Sukkasatoiluni.

Jotain pientä on tässä sukkien lomassa tikuteltu... Sirdarin Divinessa on kaikki tämän sesongin muotijutut yhdessä paketissa. Harjattua pintaa, liukuvat värit, epätasaisuutta ja kaiken päälle vielä kimalletta! Tämä hurrjan karrmea lanka sopii hyvin Halloweeniin.
Se on niin kamalaa, että melkein hienoa. Pipon tikuttelin eikä se loppujen lopuksi ollut niin rumaa kun kerästä voisi päätellä:
Oikeastaan aika hauskakin lanka. Ei ainakaan tarvii välittää jos käsiala on vähän epätasainen. Sopii myös villa-allergisille, sillä tässä langassa ei ole mitään luonnollista kuitua ;) Puikkosuositus 4 mm.

Muita viime aikojen "uutisia":
Mopsien kanssa neulova sai mut houkuteltua vesijuoksemaan! Olen aina tykännyt uimisesta, mut toi vesijuoksu on tuntunu ihan idioottimaiselta. Loppujen lopuks se onkin ollu ihan kivaa. Uus uimapukukin piti hankkia ja kymmenen kerran kortti Salon uippikseen (joka on hieno!). En viitisi järkyttää teitä uimapukukierroksella, joten laitan tähän kuvan meidän uimapopoista:
Maanantaiaamuna taas eiks vaa?

Ihanan vapaapäivänkin sain Ida-Marialta lirkuteltua tiistaiksi. Käytin päivän raivaamalla vaatehuoneen. Jo maanantai-iltana tyhjensin koko kopperon ettei vaan pääsis käymään niin, et homma jäis tekemättä. Kaikkea kummallista voi löytää omasta vaatehuoneestaan. Kuten cocistölkin, jossa parasta ennen päiväys oli vuonna 2007 ja pääsiäishedelmäkarkkeja avaamaton pussillinen ja kolmet käyttämättömät (ja sopivat ?!) farkut. Monta jätesäkillista meni kierrätykseen ja roskiin. Tassu auttoi projektissa ihan kiitettävästi:
Tällainenkin ufoutunut kirjoneule Tassun piti tarkastaa... Tämä on jäänyt joskus vuosia sitten kesken ja nykyään siinä on ympärysmittaa kymmenen senttiä liian vähän :( Eikä noita lankojakaan enää ole.

Tänään on tarkoitus laitella mökki talvikuntoon. Paljon on tekemistä ja aikaa vähän kun päivänvalon aika on lyhyt. Joten lopetan jaaritteluni, haukkaan aamupalan ja ryhdyn hommiin!

Hyvää Pyhäinpäivää!

13 kommenttia:

  1. TeeTee verkkolehden kautta löysin blogisi! Hieno! Ja heti bongasin KIVAT töppöset :) Harmaat, kärjestä aloitetut ja palmikkoa teräosassa ja sen jälkeen aina oikeaa, ei vartta. En löytänyt ohjelinkkiä tai sitten sitä ei ollutkaan ...? Onlisiko sinulla vinkata ohjetta noihin harmaisiin ihanuuksiin. Joululahjaksi voisi pukata puikoilta.
    Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta. Hauskaa huomata et jouk oikeesti lukee noita juttuja ;) Luulen et tarkoitat noita teetee sallasta tehtyjä töppösiä. Ne on aloitettu kantapäästä. Mallitossu oli ja siitä kopioin ku ohjetta ei löytynyt. Helppo ja nopea oli tehdä.

      Poista
  2. Minäkin tulin kiittelemään hyvästä jutusta teeteen verkkolehdessä. :) Paljon meiltä käsityöblogeissa puuttuisi ellei olisi Anjalinin puotia, Susun Silmukoita ja sinua itseäsi, Susu. :)

    Kivat on tossutkin, mutta erityisesti tykkään noista sukista, niissä on niin nätit väritkin. :)

    VastaaPoista
  3. Kävin jo lukemassa verkkolehden ja ihan hyviä ohjeita näkyi olevan. Ihanan sinistä tuo haltin sukkalanka.
    Ethän vaan purkanut tuota kirjoneuletta. Heti tuli mieleen, jos jatkaisit sitä jollain muulla mustalla langalla ja tekisit siitä minihameen, semmoisen leggingsien päällä pidettävän. Sehän saa olla tiukkakin, kyllä se käytössä venyy ja lämmittäisi ihanasti talvella kylmää pyllyä. Tuo kirjoneule osuus tietenkin helmaan kun se on niin kaunis. Toivottavasti et ehtinyt purkamaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude: Meillähän ei pureta! Ainakaan kovin helpolla... Kiitos ideasta. Vaiks en oo mikään hametyyppi, niin olishan se hienoa jos tuon sais jotenkin hyödynnettyä. Tässä iässä en enää huijaa itseäni sillä et mukamas jonain päivänä mahtuisin tuohon ;)

      Poista
  4. Ihania neuleita olet tehnyt. Kiitos linkistä.Tilasin nettilehden heti itselleni
    Leppoisaa Pyhäinpäivän iltaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti lehdestä löytyy kivoja malleja. Mullä on to do -listalla ainakin kolme!

      Poista
  5. Täytyy käydä verkkolehti lukemassa. Niin ja vesijuoksu on kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin juoksemassa taas aamulla. Viikko alkoi kivasti!

      Poista
  6. Tulipa kommentoitua tätäkin postausta tuonne vanhaan.... :). Eiks ookkin ihan oikea keli siihen että riemumielellä voi lopettaa mökkikauden?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keli oli yhtä harmaa kuin mieli. Yhdeltä päivällä oltais lähdetty vaan kun yksi oli joukosta poissa... Sitä odotellessa ehti mielikin mustua (ja ilta pimetä) ja riemumieli tuli vast ku päästiin viimein kotiin.

      Poista
  7. Täsmälleen samaa mieltä raitalankojen täsmäilystä: lanka saa elää omaa elämäänsä raitoineen päivineen. Nyt olen jopa innostunut kutomaan magic loopilla kahta sukkaa yhtä aikaa, toista kerän ulko-, toista sisäpuolelta - ja raidat siis väistämättä tulevat peilikuvina sukkiin. Kiva niinkin.

    -Maria

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!